Пандемията накара мнозина от нас да преосмислят живота си и да пренаредят приоритетите си. Поредното затваряне вкъщи се отрази по подобен начин и на доста от популярните личности, между които е и фронтменът на Coldplay - Крис Мартин.

Линдзи Вон, пандемията и какво ѝ е помогнала да осъзнае

Какво е осъзнала Линдзи Вон благодарение на пандемията

От всико трябва да се вади поука

На 7 май излезе новият сингъл на групата "Higher Power" и по този повод Крис Мартин сподели в интервю за BBC Radio 2 не само любопитни факти за самата песен, но и как му се е отразила пандемията.

Още миналата година Крис си задава въпроса "Кой съм аз, без стадион "Уембли" да казва "страхотен си"?"

И продължава с разсъжденията на висок глас: "В момента се опитвам да не се привързвам твърде много към това да бъда поп звезда. Опитвам се да не оценявам себе си на база външните преценки."

По всяка вероятност обаче още дълго ще трябва да живее с мисълта, че е прочут, колкото и да се дърпа от славата. Последният сингъл на Coldplay е поредната червена точка в дискографията на групата.

Премиерата на "Higher Power" мина доста необичайно. Музикантите изпратиха песента си на борда на Международната космическа станция, а френският астронавт Тома Песке предаде чрез сателит обратно мелодията на Земята.

Няма нищо случайно в избора им относно представянето на новата си песен, защото самата тя е с подобен "междугалактически произход". Самият Крис обяснява, че когато са записвали сингъла, са си представяли как би звучал на друга планета.

Въобразявали са си също, че това, което правят, са нечии чужди действия. За да се дистанцират още повече от реалността, са се опитали и да не мислят за себе си като за групата Coldplay от Англия", уточняват още от BBC News.