Тази седмица е тежка за крал Чарлз - на 8 септември мина точно година от смъртта на майка му Елизабет Втора. И както беше обявил, той прекара деня в усамотение.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън и ролята им в първата годишнина от смъртта на Елизабет Втора

Тежка задача пред Уилям и Кейт

По повод годишнина от смъртта на Елизабет Втора

Но това не означава, че няма неща извън липсата на кралицата, които да му тежат. Ден преди тъжната годишнина - на 7 септември, по-малкият му син беше във Великобритания. Принц Хари присъства на благотворително събитие.

Дори и двамата да са се видяли някъде, това едва ли ще бъде оповестено публично. Хари е в немилост в родината си след напускането й през 2020 г., но най-вече след излизането на документалната поредица по Netflix Harry & Meghan, както и на автобиографията му "Резервният".

Снимка 615522

Източник: Изд. "Рива"

Крал Чарлз обаче няма как да пренебрегне бащинските си чувства. Express ни припомнят, че само месец след излизането на книгата - през февруари тази година, той е на посещение в Университета на Източен Лондон.

Там един от студентите го пита: "Върнете Хари, моля ви. Можете ли да го върнете, сър?". Чарлз не чува добре въпроса и пита: "Кого?". "Синът ви Хари", отговаря мъжът. Отговорът на краля няма как да не ни направи впечатление.

Снимка 621760

Източник: GettyImages

"Би било много хубаво", отвръща Чарлз. От изданието коментират, че кралят наистина би искал да оправи отношенията в семейството си и да забрави враждата. Но на този етап това се оказва не толкова лесно.