Крал Чарлз може и да не е най-богатият човек на Острова - в момента настоящият му министър-председател успешно заема тази роля. Но това не значи, че доходите му са малки - за миналата година например е получил 27 милиона доход само от Херцогство Корнуол, което в момента вече е собственост на принц Уилям, съобщава Forbes.

Риши Сунак, Акшата Мурти и защо богатството и по-голямо от това на крал Чарлз и Камила

Защо премиерът на Великобритания е по-богат от крал Чарлз

Какво знаем за Риши Сунак и съпругата му

Чарлз разполага с достатъчно лични средства и точно от тях възнамерява да плати бонуси от по 600 британски паунда на собствените си служители. Тези пари целят да ги подпомогнат "в реалността на тежката икономическа ситуация, в която е страната" казва източник на The Sun.

Именно това издание съобщава информацията за бонусите, която за момента не е потвърдена официално от Бъкингамския дворец. Там се уточнява, че служителите с доход под 30 хил. паунда на година ще получат 600 паунда бонус този месец.

Снимка 589465

Източник: GettyImages

Тези, които получават между 30 и 40 хил. паунда, ще се възползват от бонус в размер на 400 паунда, а тези със заплата между 40 и 45 хил. паунда - в размер на 350 паунда. "Кралят е наясно с покачващите се сметки за ток, които имат хората, и се притеснява за благосъстоянието на верните си служители", казва още източникът, цитиран от ВВС.

Снимка 589996

Източник: GettyImages

Разбира се, този ход на краля има и своите критици. Греъм Смит от организацията Republic, която се бори за премахването на монархията във Великобритания, казва, че "подхвърлянето на 50 паунда на месец" е обидно. И допълва, че докато хората се чудят как и откъде да спестят пари, Чарлз не е платил данък "наследство" коства на данъкоплатците десетки милиони на година.