Синди Крауфорд си спомня за срещата с принц Уилям, след като името й беше споменато в един от последните епизоди на The Crown. "Все още ясно си спомням как посетих двореца Кенсингтън, за да се срещна с Даяна и тийнейджъра Уилям, който току-що беше открил супермоделите", написа 57-годишната Крауфорд в своя Instagram под клип с част от сезон 6 от сериала на Netflix, на който тя присъства индиректно на плакат.

Защо Уилям и Хари не са се хранели заедно с родителите си Чарлз и Даяна на Коледа

Забраната, която Елизабет е наложила на Уилям и Хари

Викторианските порядки продължават да се спазват

В сцената принц Филип посещава Уилям, изиграни съответно от Джонатан Прайс и Ед Маквей, в общежитието на гимназиста. Съпругът на кралица Елизабет Втора поглежда плакатите на жени на стената на тийнейджъра. "Няма от какво да се срамуваме", отбелязва Филип, преди да попита: "Имат ли имена?"

След това Уилям му казва, че това са Клаудия Шифър, Синди Крауфорд и Наоми Кембъл, а Филип отвръща: "По мое време това бяха Рита Хейуърт, Бети Грейбъл и Лана Търнър". Когато Филип пита дали тези имена "значат нещо за" внука му, Уилям казва "не" и поклаща глава. "Разбира се, че не", отвръща Филип с усмивка.

Докато Кембъл все още не е говорила за нейното споменаване в популярния сериал, Шифър публикува повторно сцената в своята история с множество емотикони със сърца. Уилям се среща както с Кроуфорд и Кембъл, както и с Кристи Търлингтън, когато е на "12 или 13" и признава, че е бил "донякъде поразен" от тяхното присъствие.

"Станах яркочервен и не знаех какво да кажа и някак се обърках", признава принцът на Уелс в документалния филм от 2017 г. "Мисля, че почти паднах по стълбите по пътя нагоре. Но това беше много забавен спомен, който остана с мен завинаги", продължи той, възхвалявайки любовта на майка му в опитите да го "засрами" и "да бъде... шегаджията".

Крауфорд също си спомня срещата с Даяна и нейните синове, споделяйки снимка от кралското посещение. "Принцеса Даяна беше намерила номера в офиса ми и сама се обади, за да ме потърси", разказва тя. "Асистентът ми беше в шок. Най-накрая се свързахме и тя ме попита дали следващия път, когато съм в Лондон, ще дойда за чай."

Синди Крауфорд и Кая Гербер открито - за връзката майка-дъщеря, за съвместната работа и за времето заедно

Каква майка е Синди Крауфорд

Разкрива дъщеря ѝ Кая Гербер

Крауфорд продължава да пише, че вярва, че Уилям, който сега е на 41 години, "току-що започваше да забелязва модели и Даяна смяташе, че това ще бъде сладка изненада за него и принц Хари". Въпреки че звездата от подиумите е била нервна и "не знаех какво да облека", разговорът с Даяна е бил "все едно да говориш с приятелка". Крауфорд нарича принцесата на Уелс, която почина през 1997 г. на 36-годишна възраст, "класа, която ни показа на всички каква трябва да бъде съвременната принцеса".

Трагичната смърт на Даяна се разиграва в този сезон на The Crown, който описва историята на кралското семейство по време на 73-годишното управление на Елизабет Втора, пише Page Six.