Фронтменът на легендарната група Nirvana - Кърт Кобейн, си отиде през далечната 1994 г. Въпреки това, тази година безброй почитатели си спомниха за него, като споделиха снимки и негови песни в социалните мрежи.

Джон Ленън, Кърт Кобейн, Джими Хендрикс - 10 от най-богатите изпълнители, които умряха млади

10 от най-богатите изпълнители, които умряха млади

Едни от най-талантливите музиканти в световната история

Оказа се, че и 37-годишният рапър Kid Cudi е сред най-върлите фенове на покойния музикант, но той изрази почитта си по друг начин. 

Случи се по време на участието му в прочутото американско шоу Saturday Night Live, където бе поканен да изпълни "Tequila Shots" и "Sad People" от новия си албум Man on the Moon III: The Chosen.

Същата вечер той демонстрира уважение и към още един прочут артист - Крис Фарли, който също не е сред живите, но се смята за пионер в комедията и един от най-силните бивши водещи на SNL.

Двукратният носител на Грами излезе на сцената на шоуто със зелена жилетка и рокля с флорални мотиви - все елементи от най-запомнящите се визии на Кърт Кобейн.

Но това не е първият жест, с който рапърът демонстрира почит към своя дългогодишен идол. През август миналата година той сподели снимка в Instagram на една от татуировките на ръката си - с образа на Кърт Кобейн.

А за да уважи и паметта на бившата звезда от SNL, Kid Cudi облече тениска с отпечатан портрет на Фарли.