Преди няколко месеца Киану Рийвс, когото определяхме като един от самотниците на Холивуд, успя да ни изненада с връзката си с 47-годишната Александра Грант. Впоследствие се оказа, че тя е факт от две-три години, но двамата са успявали умело да я прикриват.

И сега, когато вече няма скрито-покрито, влюбените предпочитат да не коментират взаимоотношенията помежду си. Все пак, Грант наруши мълчанието си и издаде малко.

В интервюто си за британския Vogue тя разкри, че след първата си официална поява с Рийвс през есента на миналата година абсолютно всички нейни познати са й се обадили, изненадани от новината. И това е поредното доказателство колко умело са се прикривали влюбените.

А всъщност, те се познават от години, дори работиха заедно и по книгата Ode to Happiness. Днес Александра разкрива, че първоначално тя я е създала като изненада, като личен подарък за Киану. Когато обаче му я е подарила, нейните приятели започнали да се шегуват, че трябва да я издадат. Така и направили.

А сега, когато отношенията между Рийвс и Грант са по-сериозни от всякога, тя отговаря и на въпроса дали мисли за брак. По думите й, "любовта на всяко ниво" е от съществено значение за нейната идентичност. И явно бракът не е без значение за нея.

Александра признава и че във връзките си винаги има моменти на самоизолация, които са важни за нея в ролята й на човек на изкуството. Въпреки че понякога има нужда да бъде сама, тя цени високо преживяванията, когато имаш човек до себе си и си във връзка.

Що се отнася до така коментирания й външен вид, Грант също има категорично мнение. И то е, че всичко е въпрос на личен избор и всеки трябва да изглежда така, както се чувства най-уверен. Нейната коса например е започнала да побелява още когато е била на 20-и-няколко, но никога не е изпитвала нуждата да я боядисва.

Киану Рийвс, Александра Грант и снимките на "Матрицата" 4

Киану и Александра - неразделни и по време на снимките на "Матрицата"

Как върви работният процес

Още след първото си появяване под ръка с Рийвс, Грант стана обект на подигравки, че изглежда по-възрастна от него - именно заради сивите си коси. Сравненията с актрисата Хелън Мирън пък могат единствено да я ласкаят.