От 70 години насам тази ще е първата Коледа за британците без кралица Елизабет. Милиони продължават да тъгуват за кралицата, която почина на 96-годишна възраст през септември тази година, а много от тях избират да й отдадат почит и на този светъл празник.

Кейт Мидълтън, Together at Christmas и какви бяха акцентите от коледния концерт на принцесата на Уелс

Коледната приказка на Кейт

Принцесата постигна целите си

Сред тях е и принцесата на Уелс, която за втора поредна година организира концерт с коледни песни в Лондон. Together at Christmas се състоя на 15 декември и ще бъде излъчен навръх Бъдни вечер по ITV. Междувременно Кейт Мидълтън ни подготви какво да очакваме от него.

"За Нейно величество Коледа винаги е била специално време, което събира хората и ни напомня за това колко е важна вярата, приятелството и семейството, както и да показваме емпатия и състрадание", казва тя в откриващата част на концерта.

Видеото е споделено на официалната Instagram страница на принца и принцесата на Уелс. В обръщението си Кейт допълва още, че Коледа е важна и за нея именно заради това, че хората се събират заедно, както и за това да си дадем сметка за случилото се през изминаващата година.

Мидълтън изтъква, че концертът цели да благодари на "вдъхновяващите личности", които са демонстрирали именно тази свързаност и почитане на ценностите, важни за покойната кралица. "Нейно величество ни остава невероятно наследство, което вдъхновява мнозина."

В концерта Together at Christmas участват поп звездите Крейг Дейвид и Мел Си, оперният певец Алфи Боу, както и хорът към украинското училище "Сейнт Мери". Принц Уилям изнася специална реч, а телевизионният запис е с гласа на Катрин Зита-Джоунс.