Харесваме Кери Мълиган още от филма ѝ "Съзряване". Оттогава и я следим с интерес. И понеже знаем, че тя няма слаба роля, не се изненадахме, че е номинирана за Оскар за най-добра актриса.

Кери Мълиган, Promising Young Woman и първи трейлър на филма

Какво прави жена, тръгнала да отмъщава

Задава се любопитен филм

Номинацията беше за ролята ѝ на отмъстителната студентка по медицина Каси в Promising Young Woman. А наградата в тази категория отиде при Виола Дейвис за Ma Rainey's Black Bottom.

Да си звезда от такъв ранг означава натоварен работeн график и лъскави премиери на филми, които трудно се съчетават със семейния живот.

Мълиган, която е на 35 години и съпругът ѝ - музикантът от Mumford&Sons Маркъс Мъмфорд, имат две деца. Евелин е на пет години, а Уилфред - на три. Пред 35-годишната актриса обаче не седи дилемата семейният живот или кариерата. За нея времето, прекарано със съпруга и децата им, са по-важни.

"Обичам работата си, тя е най-добрата на света, но е работа. Не може да е по-важна от момента, в който трябва да се прибера у дома", казва актрисата пред The Mirror.

Нейната тайна е винаги да оставя героя си на вратата, когато се прибере вкъщи, така че нищо да не пречи на времето, прекарано с децата ѝ, пише Daily Mail.