Преди няма и седмица Кание Уест направи завръщането си в публичното пространство. След като отнесе забрана да пее на наградите Грами тази година, дълго време не се беше появявал почти никъде. Проблемите за рапъра обаче сега отново го връхлитат с пълна сила.

Кание Уест, Ким Кардашиян, BET Awards 2022 и в какви отношения са двамата

В какви отношения са Кание Уест и Ким Кардашиян

Рапърът се завърна почти неузнаваем

Най-новото провинение на Кание Уест (или Йе, както е артистичният му псевдоним, с който се подвизава) е за нарушаване на авторски права.

Искът срещу него е подаден във връзка с наскоро излезлия му албум Donda 2, като обвинението е, че използвал неправомерно част от песен за една от своите.

В жалбата, отправена към нюйоркския окръжен съд, се посочва, че в песента си "Flowers" Кание копира от хита от 1986 г. "Move Your Body", и по-точно над 22 пъти се повтаря част от нея.

Като "умишлена и преднамерена" е представена постъпката на Йе, защото се твърди, че негови представители са се срещнали с тези на Маршал Джеферсън и са признали, че наистина не са получили предварително необходимо разрешение.

И изглежда, че Кание не си е научил урока. Той и преди е бил обвиняван за нарушаване на авторските права, и то отново за албума си Donda 2.

През май го съди епископ Дейвид Мотен, заради това, че за песента "Come to Life" е заимстван откъс от негова проповед, изнесена през 2011 г.

Кание Уест, Чейни Джоунс и новината за раздялата им навръх рождения ден на рапъра

Още една жена вън от живота на Кание Уест

Рапърът празнува рожден ден и раздяла

А през 2019 г. пък Кание и негови колеги са обвинени от Роналд Ослин Боб-Семпъл, че гласът му е незаконно включен в парчето "Freeee (Ghost Town Pt. 2)" на Kids See Ghosts, пише Rolling Stone.