В неделя, 18 февруари, ще бъдат раздадени 71-те награди на Британската филмова академия в Лондон. Дни по-рано всички са любопитни не само кои ще бъдат победителите, но и за някои малки подробности от светската част. Сред тях е и какво ще има на масите пред гостите в зала Royal Albert Hall.

За доброто кулинарно преживяване на представителите на английската кино гилдия ще се погрижат двама шеф готвачи - Нигел Бочети и Антон Манганаро. Те са съставили тристепенното меню на звездно ниво.

Стартер - крем от целина с ябълково желе, гарнирани с настъргана ябълка, златни стафиди, натрошени бисквити и препечени лешници.

Снимка 340264

Източник: Business Insider

Основно ястие - агнешки котлет с печен чесън, мащерка, картофен гратин, кейл и моркови.

Снимка 340265

Източник: Business Insider

Има и вегератиански вариант на основното - сладки картофи, паниран и пържен боб, с джинджифил, кориандър, манго, кокос, чили и сос от босилек.

Десерт - Chuno Pebble със 76% млечен шоколад, семена, солен карамел и школадов ганаш. Бонус - шоколадова фигурка с лика-емблема на наградите.

Снимка 340266

Източник: Business Insider

Напитки

Официалната алкохолна напитка на тазгодишните награди BAFTA е коняк Rémy Martin. В допълнение към него за гостите ще бъде осигурено вино Villa Maria и шампанско Taittinger.

Снимка 340267

Източник: Business Insider