Помним, всъщност няма как да забравим, невероятната актьорска игра на Джесика Частейн и Оскар Айзък в лимитирания сериал на HBO "Сцени от един семеен живот" от 2021 г. Oколо филма дълго се шумеше, включително и заради отношенията между двамата актьори.

Джесика Частейн, Оскар Айзък, "Сцени от един семеен живот", Венеция и необичайната им близост

Интимни моменти на червения килим във Венеция

Слуховете, които предизвикаха Джесика Частейн и Оскар Айзък

За необичайната им близост неведнъж се е говорило. Частейн и Айзък, които са приятели повече от 20 години, събудиха дори известни съмнения с химията помежду си на червения килим на филмовия фестивал във Венеция, през 2021 г.

В забавен клип, който стана вирусен в социалните мрежи, Частейн обвива ръка около рамото на Айзък, който се вглежда дълбоко в очите ѝ и я целува по вътрешната страна на ръката.

И може би заради моменти като този, наскоро Джесика призна в интервю пред Vanity Fair, че приятелството ѝ с Айзък определено е "пострадало" след участието им в сериала - проект, който актрисата определя за себе си като "много труден".

"Обичам Оскар, но истината е, че приятелството ни вече не е съвсем същото", каза 46-годишната холивудска звезда. "И си казах, че имам нужда от глътка въздух."

Снимка 628576

Източник: GettyImages

В "Сцени от един семеен живот" двамата актьори влизат в образа на семейна двойка, чиято връзка се разпада в продължение на няколко години. Сериалът е американска адаптация на шведския минисериал от 1973 г. със същото име.

"В този сериал имаше толкова много "обичам те, мразя те", казва още Джесика. А и доста интимни сцени.

И Джесика Частейн, и Оскар Айзък са обвързани в живота, съответно с Джан Лука Паси де Препосуло и Елвира Линд. И макар актрисата да не говори за реакцията на половинките, все пак акцентира на факта, че са официално женени хора.

"И двамата сме женени за други хора, приятели сме от повече от 20 години, още от колежа. Ако все още не се е случило нещо между нас, няма и да се случи", каза носителката на Оскар. "Вероятно ще разочаровам мнозина с признанието си, защото знам, че хората много се развълнуваха от това".

Джесика Частейн, SAG Awards 2023 и как за малко да падане на сцената

Неудобният момент за Джесика Частейн

Актрисата можеше да запомни SAG Awards 2023 не само със спечелената награда

Все пак актрисата уточни, че именно близката им връзка с Оскар е помогнала да се справят с някои от по-сложните и емоционални сцени при заснемането на сериала. От друга страна пък е трябвало постоянно да се опитва да "види Оскар по различен начин", което е било сложно, защото "двамата знаем много един за друг".

"Дори промених името в телефона си. И всеки път, когато Оскар ми звъннеше, виждах изписано Джонатан - името на героя му във филма, за да не се разконцентрирам и всичко максимално да ми напомня за проекта", допълва още Джесика Частейн.