Поредицата "50 нюанса" със сигурност е най-голямото предизвикателство за Дакота Джонсън и Джейми Дорнан досега. Актьорите не само успяха да разчупят кино афишите с пикантните си изпълнения, но трябваше да преглътнат всички притеснения и да се покажат голи пред всички.

Доколко изпълненията в Червената стая са предварително тренирани си остава тайна. Но при голите тела на Ана и Крисчън няма място за измами.

Затова и важна част от предварителната подготовка за всеки филм е специално изготвен режим от тренировки. Личен треньор на актьорите е Рамона Браганза. Тя е работила с много известни личности и е известна със своето правило "3-2-1".

То е разработено специално за подобни случаи - актьори, които трябва да се приведат в готовност за пред камера, в ситуации с ограничено време и оборудване. Често тренировките се случват на или в близост до снимачната площадка. А резултатът от всички е видим за всички.

Браганза тренира Дакота и Джейми в рамките на пет месеца по време на снимачния процес на втората и третата част от поредицата. През това време Джонсън изпълнява стриктно четири пъти в седмицата 25-минутна програма от упражнения, съставена от треньорката.

Рамона е категорична, че е много по-добре да се тренира за по-кратко време с висока интензивност, отколкото да се прекарват часове наред във фитнеса. 

Дорнан пък тренира с Рамона веднъж или два пъти седмично. Актьорът не е спирал да полага грижи за физиката си, затова към него тя е имала по-малко изисквания. Акцентът при него е поставила върху упражненията за крака.

При Дакота акцентът е бил върху стягането на мускулатурата, защото тя видимо няма нужда да сваля килограми. Но пък допълнителна доза увереност никога не е излишна.

Към Джонсън Браганза е подходила като към танцьор - тренировки за сила, издръжливост и акцент върху правилната стойка. Питалес, йога и кардио, отделно от тренировките, също са допринесли актрисата да не се притеснява да се съблече пред камерите.

Разбира се, храненето е не по-малко важно от тренировките. На Джейми инструкторката е препоръчала прием на повече протеини. И е щастлива, че и двамата са успели да усвоят нейното правило "3-2-1", което се прилага и за храненията - важни са пропорциите, по-често хранене с по-малки количества.