Кейт Бекинсейл сподели интересен спомен от своето минало. Актрисата се връща години назад, и по-конкретно в 1993 г., като разказва как "абсолютната легенда" Киану Рийвс ѝ е помогнал в труден и сконфузен момент.

Кейт Бекинсейл, Naeem Khan и участието й в ревюто на дизайнера в Нюйоркската седмица на модата

Кейт Бекинсейл както не сме я виждали досега

Актрисата в ново амплоа

Неприятната за Кейт случка се е разиграла по време на 46-ия филмов фестивал в Кан. Тя е присъствала там за премиерата на филма "Много шум за нищо".

Актрисата дори сподели в социалните мрежи снимка от събитието, на която позира самата тя, заедно с Рийвс, Дензъл Уошингтън и Робърт Шон Ленард. На кадъра актьорите са застанали в подходяща поза за снимки, но това, което не се вижда, е колко близо е била Бекинсейл до неловко произшествие.

"Бях си купила боди в магазина за чорапи на летището. Но когато се качих в колата, която ме откара към премиерата, изведнъж всички шевове на дрехата се отвориха и то се обърна буквално нагоре", шеговито разказва Бекинсейл.

"Но сметнах, че не е уместно да споделям с всички, които бяхме в колата, така че просто тихо се паникьосах. И така излязох на първия най-голям червен килим в живота си - прошепвайки на Киану и Робърт Шон Ленард какво се е случило", продължи тя. "На тази снимка аз държа предната част на бодито надолу, а те двамата държат задната." И допълва: "Абсолютни легенди, които може би дори не са разбирали напълно същността на случващото се, но и двамата скочиха, за да ме спасят, без да задават никакви въпроси."

Бекинсейл разкри също, че част от тоалета ѝ са били и чифт боти Dr. Martens, изразявайки съжаление, че не се виждат на снимката, пише People.

Тази година Бекинсейл отново присъстваше в Кан - за премиерата на историческата френска драма Pot au Feu. И за щастие избегна нова повреда в гардероба си. За случая тя носеше красива пастелнозелена рокля на Zuhair Murad.