В края на миналата седмица изненадващо дойде новината, че Илон Мъск и половинката му Клеър Баучър са се разделили. В официалната позиция на милиардера се казва, че причината е най-вече натовареният му график, а двамата ще продължат да отглеждат сина си. 

Илон Мъск, Grimes и новината, че са се разделили след тригодишна връзка

Илон Мъск пак е ерген

Защо се разлиха милиардерът и половинката му Grimes

Дни по-късно пък изпълнителката Grimes изглежда никак не тъжи за този развой на събитията. Дори напротив - тя публично се пошегува с бившия си и предизвика редица въпроси.

Потърсена за коментар от Page Six, тя заяви, че ще колонизира Европа (една от луните на Юпитер) отделно от Мъск, за да създаде "лесбийска космическа комуна"

Шеговитият отговор на Grimes кореспондира с факта, че компанията на бившия й SpaceX подписа договор за милиони с NASA, за дa им помогне да достигнат до луната Европа и да разберат дали има възможност да стане обитаема.

А влечението на Баучър към Космоса определено е една от общите страсти, която споделяха с Мъск. Тя дори изрази готовност да помогне на Мъск да колонизира Марс и самата тя да умре с "червен пясък под краката си". Но бе и категорична, че преди да навърши 50, няма да се премести на Червената планета.

Grimes, Илон Мъск, синът им X Æ A-12 и защо не я нарича "мамо"

Защо най-малкият син на Илон Мъск не ползва думата "мамо"

Какво признава самата Grimes

Е, сега е интересно дали промянатa в отношенията й с милиардера ще повлияе по някакъв начин на общите им планове за бъдеще в Космоса. Но сме почти напълно сигурни, че идеята й за отделно колонизиране на луната на Юпитер е шега и един ден на вероятно отново ще са с Мъск - но не и на тази планета.