Бяхме много изненадани, когато преди няколко години буквално от нищото дойде новината, че Емили Ратайковски е решила да се омъжи. Също изненадани (но не чак толкова) бяхме, когато разбрахме, че ще става майка.

Емили Ратайковски, Силвестър Аполо Беър и раждането на първото ѝ дете

Емили Ратайковски вече е майка

Момче или момиче

И в началото на годината дойде приятната новина, че моделът е станала майка на момче, което е решила да кръсти Силвестър Аполо Беър. Малко след това понесе известни критики за начина, по който държи бебето си, но това е друг въпрос.

Сега от интервю на Ратайковски за списание Elle разбираме, че всъщност тя е имала предпочитания към пола на детето си. Емрата казва, че по принцип е искала момиче, но когато е разбрала, че ще има син, се е почуствала много облекчена.

Не защото грижите ще бъдат по-малко или тревогите по-несъществени, а защото знае какво е да бъдеш сексуализиран от ранна възраст. Нещо, което Емили Ратайковски не харесва и смята, че е удачно.

Емили Ратайковски, My Body и премиерата на книгата й в Ню Йорк

Скритият талант на Емили Ратайковски

С какво ни изненада този път

Но все пак Емили казва, че иска да има още деца, така че в бъдеще може и да ѝ се наложи да се справя с отглеждането на момиче. Темата за сексуализацията на жените е засегната в книгата ѝ My Body, където разкрива повече за преживяванията си през годините.

Тя също така засяга и актуалната тема за инфлуенсърите и моделите, чиито живот в социалните мрежи изглежда лъскав и безупречен, но всъщност това е само едната страна на монетата.