"Хубава жена" е един от любимите филми на повечето дами, най-вече заради прекрасната романтична история между Джулия Робъртс и Ричард Гиър. Обожаваме и сладникавия финал на филма, който е като история от приказките.

Изненадахме се обаче да научим някои интригуващи истини за филма. Първо, че оригиналният край на "Хубава жена" всъщност е преработен и първоначално филмът въобще не е трябвало да приключва по този начин и второ, че "хубавата жена", изиграна от Джулия Робъртс, всъщност е трябвало да бъде Патриша Аркет.

Джулия Робъртс и Патриша Аркет дадоха съвместно интервю за Variety, където разкриха някои любопитни подробности, между които и как е трябвало да свърши филмът в оригиналната версия на сценария.

Патриша Аркет е участвала в кастинг за ролята във филма "Хубава жена", който обаче първоначално е трябвало да се казва "3000" и според сценария на който историята на главните герои, приключва съвсем не така романтично.

Патриша Аркет разясни, че историята на "3000" така и не е видяла бял свят, защото компанията, отговорна за снимките, е фалирала. Тя разбрала впоследствие, че сценарият е пренаписан и главната героиня ще бъде изиграна от Джулия Робъртс.

Снимка 427525

Източник: GettyImages

"Едуард (персонажът на Ричард Гиър) трябваше да ме изхвърли от колата, да ми хвърли някакви пари и да си тръгне, зарязвайки ме в една мръсна уличка", разкрива Джулия Робъртс.

След като разбрахме тези подробности за "Хубава жена", някак си ни се струва по-добре, че сценарият е променен, защото си предпочитаме захаросаната любовна история на Джулия Робъртс и Ричард Гиър.