През месец април миналата година актьорът Джошуа Джаксън стана баща за първи път, а наскоро сподели колко много се е променил от тогава досега. И докато съпругата му Джоди Търнър-Смит се чуди в коя точка на света да отгледат дъщеричката им, то него го вълнуват други неща.

Джошуа Джаксън, Джоди Търнър-Смит и защо няма да отгледат детето си в САЩ

Расизмът, с който се сблъска семейството на Джошуа Джаксън

С какви предразсъдъци се сблъска двойката

Пред списание Mr. Porter звездата от "Експериментът" споделя, че бащинството е променило по "всевъзможен начин" подхода му и към работата, и към живота.

От изместването на неговите лични приоритети, през професионалните му ангажименти, до решението му да купи дома от детството си в Топанга, Калифорния - всичко вече е напълно различно.

И днес в центъра на неговото внимание е семейството. Няма търпение да заведе дъщеря си на гмуркане или да кара ски, както и да й прочете страхотна книга.

Но покрай положителните емоции е осъзнал и друго. "Сега разбирам колко перверзен е начинът, по който сме създали нашето общество", започва да се възмущава актьорът.

Защото според него и на мъжете се полага отпуск по бащинство, което е още една възможност не само да се сближи с детето си, но и да прекара повече време с половинката си.