В последно време името на Джони Деп се свързва много по-често със сякаш безкрайната съдебна сага с Амбър Хърд, отколкото с новите му роли в киното. А славата на "бияч на жени", която всячески се опитва да опровергае, определено не влияе добре на кариерата му.

Джони Деп, разводът и делото заради обещаното дарение от Амбър Хърд

1:0 за Джони Деп срещу бившата му

Май някой не е спазил обещанието си

В последното си интервю за Sunday Times актьорът призна, че е "бойкотиран" от Холивуд и преминава през "неприятна и доста объркана ситуация" след като губи делото за клевета, което повдигна срещу вестник Sun.

Миналата година съдът потвърди, че твърденията за физическо насилие, упражнено от Деп, са верни, въпреки че той няма влязла в сила присъда за подобно обвинение. А месеци след това му се наложи да се опитва да популяризира новия си филм "Минамата", но очаквано без търсения успех.

Снимка 543351

Източник: GettyImages

"Но, знаете ли, аз се движа към мястото, където трябва да бъда, за да направя всичко това... за да разкрия нещата", казва Деп през изданието с нескрито огорчение. Той също така е категоричен, че това няма да бъде последният му филм, въпреки бойкота, който кино средите му налагат.

Джони Деп, „Доностиа“ и призът за цялостно творчество от фестивала в Сан Себастиан

Голямата награда, която Джони Деп очаква

Най-после и признание (и то какво!)

А че с кариерата му не е свършено говори и фактът, че съвсем скоро, през септември, ще получи най-високото признание на фестивала в Сан Себастиан като ​​"един от най-талантливите и многолики актьори в съвременното кино". Това решение пък бе разкритикувано от група режисьорки.