На 50-годишна възраст, големият рапър DMX си отиде на 9 април след свръхдоза наркотици. Редица популярни личности продължават да го споменават с добро. Други споделят и как покойният изпълнител е повлиял на кариерата им.

Джей Зи, Armand de Brignac, Moët Hennessy и сделката на прочутия рапър (Шон Картър) с LVMH

Джей Зи и поредният му успешен бизнес ход

Така се става милиардер

Колегата му Джей Зи е сред звездите, които не крият, че преди години именно DMX го е насърчил да покаже най-доброто от себе си по време на изпълненията пред публика.

В един от последните епизоди от сериала на HBO - The Shop: Uninterrupted, той се връща в далечното минало и разказва пред звездата от NBA Леброн Джеймс колко силно се е впечатлил от един от първите им общи концерти.

Джей Зи се връща в далечната 1999 г. по време на Hard Knock Life - грандиозното турне с куп имена в хип-хопа, когато DMX излиза непосредствено преди него на сцената.

"Имаше нещо състезателно, но всъщност беше голяма любов...", казва изпълнителят, като изразява и удивлението си как покойният певец успява с лекота да наелектризира залата и буквално да "разплаче" публиката.

След внушителното изпълнение на DMX идва ред на самия Джей Зи, който е притеснен и объркан. Пита се къде е неговото място вече в този концерт, пише Insider.

Джей Зи, Topps Chrome и рекордната сума за търговската карта с автограф

Джей Зи пак удари рекорд

Уникално постижение за известна личност, която не е спортист

"Най-приятният ми спомен от DMX е, че той ми помогна да подобря сценичното си поведение", разказва изпълнителят на хита "Empire State of Mind".