Актрисата Джесика Алба реши да се оттегли от киното поради здравословни причини за жалост на многобройните й почитатели. Оказа се, че през годините въобще не е стояла със скръстени ръце и е развила успешен свой бизнес.

Джесика Алба, здравословните й проблеми и защо актрисата се е отказала от кариерата си в киното

Тъжната причина за края на кариерата на Джесика Алба

Разказ от първо лице

През 2011 г. Алба основава уелнес компанията The Honest Co., която днес е сред най-успешните в Щатите. Тя предлага висококачествени бебешки продукти като пелени и кърпички, както и почистващи препарати, и предмети за лична хигиена.

В момента брандът на актрисата, който е партньор с редица търговски вериги, включително Target и Amazon, се продава и вече е събрал 413 милиона долара от първоначалното публично предлагане. А пазарната стойност на компанията се изчислява на 1,7 милиарда щатски долара.

Джесика Алба е главен творчески директор и притежава 5,65 милиона акции. Според официалните прессъобщения, тя не планира да се разделя с дяла си, който е на стойност около 90 милиона долара.

Подобно на редица големи конкуренти, през 2020 г. базираната в Лос Анджелис фирма Honest претърпя известни загуби.

Марк Уолбърг и алергиите, които е открил, че има

Марк Уолбърг и алергиите

Никога не е късно да направиш неприятни открития

Джесика Алба обаче е оптимист и казва, че ще продължи да набляга на естествените продукти с по-малко сурови химикали, които са били причина за различни алергии и астма в детството й.