По-рано тази година Дженифър Лорънс стана майка за първи път след раждането на сина си Сай. Малко след това тя призна, че да говори за майчинството я плаши, но пък си сподели, че дори и не е очаквала да заобича толкова много бебето си.

Дженифър Лорънс, Кук Марони, Сай и полът на първото им дете

Дженифър Лорънс разкри мистерията около детето си

Актрисата с едно от редките си откровения

"Всички повтарят, че ще обичам бебето си повече от котката си. Но това не е вярно. Може би ще го обичам колкото котката си?, казва тогава шеговито Дженифър. Но сега, вече по-сериозно, признава, че след раждането е почувствала сякаш животът ѝ започва отначало.

Колкото и прекрасно да звучи всичко това дотук, за Дженифър Лорънс пътят към майчинството обаче се оказва изобщо не е бил лесен и осеян с рози. В последното си интервю за Vogue, на чиято корица е, тя открито говори за бременността си. И покрай тази тема прави едно от малкото разкрития за личния си живот.

Дженифър споделя, че преди да роди сина си, е претърпяла два спонтанни аборта. За първия тя разказва, че когато е била още в двайсетте си години, е забременяла, но е планирала да направи аборт. Преди още да се подложи на процедурата обаче, е абортирала спонтанно. Преживяването определено е било плашещо за нея, тъй като се оказва, че когато се е случило, е била сама в Монреал.

Колкото до втория спонтанен аборт, при него обстоятелствата отново въобще не са били приятни. За съжаление той се е случил, когато вече Дженифър и съпругът ѝ Кук Марони са били готови да имат деца. Уви, двойката посреща първото си бебе едва след третото забременяване.

Дженифър Лорънс на 33

Дженифър Лорънс в 27 факта

Защото някой днес има рожден ден

Сега, спомняйки си за абортите, Дженифър Лорънс се връща към моментите, в които си е мислила колко различно и странно се е чувствало тялото ѝ. Повече от всякога оценява и факта, че е имала правото да избира какво да прави с тялото си. А позицията ѝ за отнемането на правото на аборт на жените в САЩ е категорично. Всяка една жена трябва да има свободен избор какво да прави с тялото си - и абортите не са изключение.