Въпреки че сме се нагледали на какво ли не на MET Gala, всяка година звездното събитие отново ни поднася големи изненади. Докато някои звезди залагат на класически визии, които ще се оценяват високо във времето, други избират чистата провокация. И в отделни случаи дори не можем да разберем кой се крие зад костюма, който сякаш е по-подходящ за маскарад.

MET Gala 2023 - изненадващата визия на Флорънс Пю

Флорънс Пю успя да изненада всички

Актрисата отново не изневери на стила си

В понеделник вечерта на белия килим на Met Gala се появи голяма бяла котка с големи сини очи - точно като любимата на Карл Лагерфелд Шупет, която дизайнерът направи милионер със завещанието си.

Благотворителният бал тази година бе в чест на покойната модна легенда, а почит към неговия домашен любимец реши да отдаде екстравагантният Джаред Лето.

Снимка 616632

Източник: GettyImages

Изпълнителят този път надмина себе си и предизвика редица въпросителни кой се крие зад косматия костюм, преди да се разкрие пред фотографите и останалите звезди. Лето демонстрира и танцувални умения, колкото облеклото му позволява, а след това събра одобрението на всички за нестандартното си решение.

Котешкият костюм е дело на компанията SCPS, която се занимава с изработката на "всичко, което не съществува", най-вече на реалистични костюми и реквизити.

Снимка 616631

Източник: GettyImages

Поръчката от екипа на Лето е дошла едва четири седмици преди вечерта на MET Gala и изпълнението й е било истинско "влакче на ужасите", обяснява Джошуа Бластър, който е бил пряк отговорник.

Проектът е пазен в тайна, а когато от студиото разбират кого ще преобразят в котка, са повече от щастливи, защото са фенове на смелите решения на Лето на червения килим. Основното му изискване е било котката да е максимално реалистична и не толкова сърдита, колкото е Шупет на снимките, които използват за направата на главата, предава Guardian.

Снимка 616650

Източник: GettyImages

Костюмът е направен от синтетична козина, боядисана в различни нюанси. Под него е инсталиран охлаждащ механизъм за лицето, захранван с батерии, за да може Лето да диша и да не се задуши. Спазено е и важното изискване костюмът да се сваля лесно и да е достатъчно широк, за да може Лето да е с друго облекло под него, както и с обувки на платформа.

Джаред Лето, Карл Лагерфелд и биографичният филм за дизайнера, продуциран от актьора

Ново предизвикателство пред Джаред Лето

Кого ще изиграе актьорът

На афтърпартито изпълнителят демонстрира и втората си визия в черно, но в ръка носеше огромната котешка глава, с която всички искаха да се снимат.