Дрю Баримор искрено е коментирала борбата си с алкохола в двата си мемоара Little Girl Lost и Wildflower. От тях научаваме също, че детството ѝ не е било никак лесно, но пък сега е силна жена, която не позволява на трудностите да я "спъват".

Дрю Баримор на 49

Дрю Баримор в 32 факта

Защото някой днес има рожден ден

Според актрисата човек сам избира как да вижда обстоятелствата. Тя самата отказа да бъде потискана заради преживяванията си от детството и заради това се смята за истински бунтар. Освен това опитът от детството си Дрю Баримор казва, че ѝ е помогнал да я направи по-добра майка на двете си дъщери Олив и Франки Копелман.

Връщайки се назад към миналото на актрисата, няма как да не отбележим сблъсъка ѝ с алкохола още от ранна детска възраст. Тя става известна, когато е едва на седем години, с участието си във филма "Извънземното" от 1982 г., като само година по-късно изпива първото си питие.

Приблизително на същата възраст Дрю Баримор започва да придружава майка си, актрисата Джайд Баримор, в нощен клуб, където свободно ѝ дават алкохол и наркотици.

Когато е вече на 12 години, Дрю вече е посещавала рехабилитационен център. Но въпреки че е трезва от 2019 г. насам, признава, че все още живее в страх да не се върне за рехабилитация.

Дрю Баримор, Коледа и защо актрисата не подарява подаръци на дъщерите си

Защо Дрю Баримор не подарява подаръци на дъщерите си

И с какво ги изненадва за Коледа

"Това е единственото нещо, от което, за съжаление, не мога да се отърся. Почти съм сигурна, че всичко това ще изчезне всеки момент, ще ме затворят отново и ще загубя работата си", споделя актрисата в интервю за Los Angeles Times.