Една чудесна идея може да промени света, но понякога за нея е трудно да се намери финансиране и ресурси, които да я внедрят в живота. За щастие някои компании започват да развиват бизнеса си с помощта на богатите и известните.

Има доста звезди, които искат и инвестират в технологии. Интересно е да се проследи и как. Така някои подкрепят собствените си идеи и изобретения, докато други го правят, поради социални причини. А Plus събира седем от тях на едно място.

Джеси Уилямс

Снимка 393562

Източник: GettyImages

Джеси Уилямс, една от звездите в "Анатомията на Грей", е активен защитник на всички цветнокожи. Уилямс създава Ebroji и BLeBRiTY- приложения, които представят, насърчават и популяризират афроамериканската култура.

Ким Кардашиян

Тя определено е един от лидерите в социалните медии. Използвайки технологията като основен бизнес инструмент, звездата помага за развитие на козметичния си бранд само с едно натискане на бутона "харесвам".

Снимка 373460

Източник: GettyImages

Но отвъд профила си в Instagram, Кардашиян е и инвеститор с успешни иновации. Нейната мобилна игра Kim Kardashian Hollywood, която е факт от 2014 г., става все по-популярна, а през 2009 г. Кардашиян основава новаторската услуга ShoeDazzle, свързана с мода.

Робърт Дауни Джуниър

Той има много общо със своя измислен герой Тони Старк от "Железният човек". Актьорът е запален технологичен почитател, който подкрепя много креативни и полезни стартови компании.

Снимка 356995

Източник: GettyImages

Като Loot Crate - услуга за геймъри, MasterClass - интерактивна виртуална стая с множество теми, преподавани от майстори в различни занаяти, както и много други.

Аштън Къчър

Не можем да говорим за знаменитости и технологии, без да споменем Аштън Къчър. Актьорът и предприемач е истинска фурия що се отнася до финансиране на блестящи идеи в света на социалните медии и технологиите.

Снимка 214710

Източник: Flickr.com

Къчър стои зад някои от най-популярните приложения, които използваме днес, между които със сигурност си струва да споменем Airbnb, Box и Skype.

Джей Зи

Когато не е на участие на напълно разпродадените си на огромни стадиони концерти, Джей Зи инвестира в много иновативни компании. Той дори основа своя собствена фирма за рисков капитал - Arrive, не само за да помогне с финансиране стартиращи компании, но и за да предложи подкрепа при брандирането.

Снимка 337824

Източник: GettyImages

Отвъд това, Джей Зи е вложил пари в големи компании като Uber и JetSmarter. И, разбира се, има собствена музикална платформа - Tidal.

Тайра Банкс

Супермодел, телевизионен магнат, на Тайра Банкс не и е чужд и технологичният свят. Чрез собствената си инвестиционна фирма Fierce Capital Банкс подпомага напредъка на красотата, модата и бизнеса с интересни стартиращи фирми - особено такива, основани или ръководени от жени.

Снимка 348038

Източник: GettyImages

Една от най-забележителните й инвестиции е The Muse - дигитална платформа, която предлага инструменти и съвети за изграждане на успешна кариера.

Леонардо ди Каприо

Лео е известен не само с многото си блестящи роли на големия екран и кампаниите за защита за природата и животните.

Снимка 333692

Източник: GettyImages

Актьорът инвестира в редица индустрии, включително в храна, както и в много технологии, дори във виртуална реалност. Ди Каприо наскоро финансира MindMaze - швейцарски компания, пионер в технологиите за точно такава реалност.

7 звезди, които не успяха в нова кариера

7 звезди, които не успяха в нова кариера

Когато ставаш само за едно нещо

Според Fortune, основният интерес на Ди Каприо към този тип иновации е да види докъде виртуалната реалност ще отведе медиите и развлеченията.