Volkswagen ID.3 прилича на емблематичния Golf, но само по форма. Първият електрически автомобил на немската марка, предназначен за дълги пътувания, е ориентиран към бъдещето, в което предното стъкло е интегрирано с AR функции, а изпреварването е напътствано от виртуален асистент.

Предварителните поръчки за автомобила вече са отворени в Европа и само срещу 1000 евро можем да заявим интереса си.

ID.3 идва в три версии - най-евтиният вариант ще струва под 30 000 евро и ще изминава до 330 километра с едно зареждане; вторият и третият вариант - респективно по 420 километра и 550 километра, но техните цени все още не са известни.

Снимка 422364

Източник: Volkswagen

Най-евтиният модел ще притежава съвсем базови екстри от сорта на гласово-активирана навигация, вторият ще е оборудван със специално осветление, а най-скъпият ще е "претъпкан с иновативни технологии".

VW I.D. Buzz Cargo – перфеткният ван за бизнесa

Това е перфеткният ван за бизнесa

Новото попълнение в автономните ванове на VW

VW дава гаранция за живота на батериите, която важи за първите осем години или за 160 000 километра.

Идеята на ID.3 е да се превърне в популярно и достъпно возило за европейските потребители - достатъчно компактно за градска среда, но в същото време предлагащо пространството и мощта, които е добре да имаме при по-дълги семейни пътешествия.

Снимка 422363

Източник: Volkswagen

Доставките на модела ще започнат през средата на 2020 г., а от VW загатват, че преди това ще бъде обявена лимитирана ранна версия на ID.3. За нея и за стандартните варианти ще научим повече през летните месеци на тази година.

Това е бъдещият електрически заместник на VW Golf

Това е бъдещият електрически заместник на VW Golf

Децата няма да помнят Golf "единичка"