Неотдавна разказахме за Dragonfly, която ни се струваше адски футуристична и безумно скъпа, само за да научим наскоро, че на пазара има друга, още по-невероятна тротинетка.

Dragonfly - първата истински луксозна тротинетка на пазара

Това ли е най-скъпата тротинетка

Dragonfly е елегантна, мощна, но и адски скъпа джаджа

Това е Stator, която изглежда сякаш е извадена директно от някой от по-фантастичните филми на Том Круз и ни шокира с дизайн и способности.

Първото, с което Stator ни изненадва, е размерът на колелата, които са значително по-дебели и широки от тези на популярните тротинетки на пазара.

Снимка 460398

Източник: Stator

Те правят Stator осезаемо по-стабилна и безопасна от конкурентните модели, но истинската сила на тротинетката не е в стабилността й, а в пробега й.

С едно зареждане тази джаджа може да измине до 130 километра при скорост от 35 км/ч, докато други подобни модели едвам успяват да удържат на 80 километра пробег.

Снимка 460400

Източник: Stator

Максималната скорост на Stator e 51 км/ч, което е в рамките на нормалното за този вид возила. Но нека отново се върнем на дизайна, просто защото заслужава вниманието ни.

Както можем да видим от снимките, Stator разполага с кормило със само една дръжка, която накланяме в зависимост от посоката на завиване.

Снимка 460401

Източник: Stator

В нея са поместени и дигитален километраж, LED сензор за батерията, спирачка, клаксон и LED фар в основата й.

Снимка 460402

Източник: Stator

Единственото нещо, което ни спира да поръчаме Stator още сега е цената - 3995 долара.