Изложбата е в унисон с политиката на галерия Париж всяка година да бъдат подкрепяни и представяни по един-двама млади художници.

През март това бе студентът Горан Памуков на 23 години, а сега - десетокласничката Тина Хамзе.

Младата авторка е ученик в столичната художествена гимназия "Илия Петров".

Предстоящата изложба в галерия Париж ще покаже няколко избрани творби, участвали наскоро в благотворителна изложба в Балабановата къща в град Пловдив.

Тина Хамзе е едно от деветте деца на семейство Димитрина и Ануар Хамзе.

В съвместния живот със своите осем братя и сестри, Тина успява да изгради един силен характер, който съчетан с таланта и трудолюбието я правят един доста зрял за възрастта си творец.

Живописните творби на Хамзе  впечатляват с ярък контраст и  категоричност на формата.

В изложбата ще бъдат показани тринадесет работи, които основно представят фрагменти от вътрешни пространства  и натюрморти. Фигурите и мазките са едри, силни и внушителни. Усеща се размах и непоколебимост на щриха. Картините на Тина Хамзе разказват, говорят, показват ни следите оставени от сякаш току-що тръгнали си хора, а ние можем само да си доизмислим и доразкажем техните истории.

На едно място сякаш чуваме сигнала на отворената телефонна слушалка, на друго самотно свети крушка над празен фотьойл, а на трето виждаме купчина плюшени играчки, които може да са споменът на някой или просто преди малко едно дете си е играло с тях. Лично аз асоциирам картините на Тина с разказите на Хемингуей - може би заради съчетанието на една мощност на изказа паралелно с  някаква самота, вглъбеност и уединеност.

Но най - добре е всеки да прочете своя личен разказ и открие своите собствени асоциации.

Експозицията ще продължи до 23.08.2010, като може да бъде разгледана и он-лайн в сайта на галерия „Париж".