Остава около месец до поредния Каварна Рок Фест и по този случай успяхме да се свържем с фронтменът на Destruction - Марсел Ширмер - Шмийр. Той успя да сподели пред нас какво кара групата да се връща отново и отново в България, какво ни е подготвила тази година групата и т.н.

Здравей Шмийр, как се чувстваш?
Ами добре - сега с групата сме в малка почивка, точно преди да влезем отново да записваме в студио.

Били сте в Каварна преди, какви са очакванията ви за тази година?
Да били сме там вече 2 пъти - беше много приятно... Много приятно място. Също така ще прекараме няколко дена във Варна - заслужава си да й обърнем малко внимание, защото целият град е просто едно огромно парти, а и златните ви съкровища са едни от най-красивите в света. И момичетата естествено...

На фестивала ще има доста от тях - говорейки за това, какво мислиш за българките? Допадат ли ти ?
Да, видях доста красиви български при предните ни гостувания. Невероятни са.

Трябва да попитам - видях че в едно друго интервю, когато за първи път сте изпълнявали със Sodom и Kreator , вие ste били хедлайнерите, а сега ще изпълнявате преди тях - това смущава ли те ?
Да, но онова при първото ни гостуване беше турне, на което за всеки концерт сменяхме хедлайнерите. За това ни турне не сме го обмисляли така и единственото, което ни интересува е да имаме достатъчно време, защото за да сме доволни самите ние е невъзможно да изпълним сет по-кратък от час. Просто няма как да предоставим на публиката всичко което би искала да чуе за по-малко време.

В какви отношения сте с изпълнителите от другите 2 банди - събирате ли се за по бира от време на време или го държите стриктно професионално?
Познаваме се с другите от дълги години - добри колеги сме... с част от тях естествено сме приятели. Бирата след концерт е нормалната ни среда за разговор.

Доста често сте поставяни до Slayer , какво мислиш за тях , за участието им тук малко преди фестивала...
Ами Slayer са просто най-популярната група от старата школа траш метъл и не мога да изпитвам друго освен да ги уважавам. На няколко пъти сме били на турне с тях. И все още са толкова силни на живо колкото и когато започваха да свирят.

Качили сте се на сцена преди повече от 25 години - променило ли се е нещо от тогава, променила ли се е публиката?
Естествено, защото в началото, когато нямаш опит е винаги трудно. Когато изпълняваш вече 27 години се чувстваш далеч по-комфортно на сцената. Чувстваш я като втори дом - съдбата ти е да си на сцената. Не мислиш за това, че си пред всички - можеш да се концентрираш върху вокала си.

Мисля че сме далеч по-добри на живо сега, отколкото преди, защото опита е изключително важен за един музикант.

Кои са любимите ти групи ?
О, прекалено много са - аз като heavy metal фен слушам всичко от hard rock до black metal и pagan rock, но естествено като трашър, най-много харесвам thrash. Но все пак е трудно да се каже - в един момент бяха Exodus. Също така пънк рокът от 80-те като Exploited и други подобни. Наистина нямам една истински любима банда - в началото това беше Judas Priest, но после станаха много - трудно е да се каже.

Разбирам. Когато за последно чухме за Destruction беше свързано с DVDто "History of Annihilation" - планирате ли нов албум? Ти всъщност ми отговори в самото начало но все пак.
Дa. Създаването на това DVD ни позволи да си припомним някои неща, които самите ние бяхме забравили - някои ненормални истории и забавни моменти с членовете на групата.
Сега започнахме работата по новия ни албум и вече дори записахме няколко неща и смятаме да ги пуснем следващия месец.

Така че когато дойдем в Каварна може би ще имаме една или две песни които да представим.

Надявам се това наистина да стане така. Sodom вече записаха концертно DVD в България, някакъв шанс и Destruction да направят нещо подобно?
-Не знам, трябва да е правилното място и правилното време. За да запишеш добро DVD ти трябва добър концерт и добро шоу. Знаем, че българските фенове са едни от най-раздаващите се такива, така че може би си струва да се направи. Може би някой ден ще се случи. Но не и толкова скоро след като вече издадохме едно DVD.

Бяхте в България 3 пъти ако не се лъжа?
-Всъщност 4-ри - 3 в Каварна и 1 в София .

Какво ви кара да се връщате ?
Странно е, но има някаква приятна емоция, която свързваме с изпълненията си тук - заради публиката, а и заради самата страна. Концертите ни в България винаги са акцент на турнето чакан и от самите нас. Естествено има и други неща като например добрата ракия и красивите ви жени. Наистина просто ни харесва да сме тук.

Е обещавам, че този път ще викаме още по-силно от колкото за предните ви гостувания. Да очакваме ли нещо по-специално в сет листата , някакви изненади ?
На кратко смятаме да ви изсвирим най-доброто от Destruction, така че очаквайте много класики. Това което прави концерта специален е че именно ще чуете най-доброто от 3 класически траш банди и тези 20 или повече траш класики няма да бъдат изпълнени на нито един предстоящ фестивал в близката година. Това прави концерта уникален за мен.

Благодаря за интервюто и отделеното време. Накрая - би ли желал да кажеш нещо за българските фенове ?
Да, искам да им благодаря за търпението, защото Destruction бяха една от последните банди, които потвърдиха участието си за фестивала и се радвам, че ще можем да изпълняваме за вас заедно с Kreator и всички останали. Чакаме го с нетърпение и се надявам, че ще имаме време да се видим с вас и да купонясваме заедно...

Интервюто се състоя с любезното съдействие на Loud Concerts.