По-малко от месец остава до дългоочакваната дата 13 юни, когато столичният стадион „Локомотив" ще сбъдва мечти.

Онези родни меломани, които до този момент не са се сдобили с билети за грандиозното шоу, разполагат само с няколко седмици да станат сигурна част от това незабравимо преживяване. Пропуски, макар и в ограничени количества, са все още налични в мрежата на „Тикетпро" и неговите партньори на цени от 60 до 150 лв.

Сър Елтън ще пристигне в София на път от концерта си в Букурещ, за да продължи световното си турне под наслов „Rocket Man - The Greatest Hits Live".

Британският пианист, който в края на март навърши завидните 63 години, и ненадминатия му бенд, с потвърденото участие на Дейви Джонстън (китара) и Найджъл Олсън (барабани), следват стриктно своя динамичен график с почти ежедневни концерти.

Музикантите споделят обаче, че се вълнуват най-много за онези участия, които, като това в България, ги срещат с публиката в дадена страна за първи път.

И се радват да бъдат хедлайнери на подобен престижен музикален фестивал като „Арена Музика 2010", чието девето издание ще бъде открито с концерта на Боб Дилън в зала 1 на НДК точно десет дни преди шоуто на сър Елтън в София.

 

Не е тайна, че Елтън Джон е един от най-скъпо платените артисти на планетата. Добър пример за това е хонорарът, който американската телевизия FOX му предлага за участието му като жури в предстоящия десети сезон на „Music Idol" в САЩ.

На бляскавото парти на списание „Тайм", събрало преди седмица стоте най-влиятелни личности в света, Елтън и продуцентите на музикалното шоу са обсъждали сумата от над 22 млн. долара - такъв е хонорарът на напусналия „Music Idol" музикален съдия Саймън Коуъл, чието място Елтън Джон трябва да заеме в новия сезон на шоуто.

Дали числото 13 ще донесе късмет на сър Елтън Джон и неговия бенд, когато представянето им като световни музикални идоли ще бъде оценявано от страхотната българската публика, предстои да разберем съвсем скоро на столичния стадион „Локомотив".