Любовна революция в София? На стадион „Академик"?

Неин водач бе световната рок звезда Лени Кравиц, който успя да разпали сърцата на своите фенове.

В неговата мисия му помогнаха българите от „Остава", които подгряха публиката със своето 35-минутно изпълнение.

Музикантите наблегнаха на песни от новия си албум „Rock'N'Roll Song Designers?", но естествено, не пропуснаха и най-големия си хит - „Шоколад".

Лени Кравиц се качи на сцената малко след 21:20. За съжаление по време на първите няколко парчета сякаш се намирахме на саундчека - ненужно силен звук, който на моменти заглъхваше или изцяло се губеше.

А на музикант като него със сигурност би подхождал повече по-мек и прецизен саунд. За щастие озвучителите се усетиха и скоро промениха нещата към по-добро.

За сметка на това Лени Кравиц пя перфектно и изглеждаше видимо ентусиазиран от посрещането на родната публика.

Рок звездата изпълни няколко песни от последния си диск, но зарадва публиката и с хитове като "American woman", "I'll be waiting" и др.

Кравиц направи и медли от "Another brick in the wall" на Pink Floyd и "Billy Jean" на Майкъл Джексън, които докараха до еуфория част от феновете.

По-голямата част от 15 000-хилядната публика като че ли не бе особено запозната с текстовете на рокаджията и често просто си тананикаше мелодиите на песните.

Това обаче се промени по време на големия хит "Fly away", когато всички се включиха активно в изпълнението на парчето.

Лени Кравиц изглеждаше много доволен и слезе пред огражданията, за да могат всички от първия ред да го пипнат.

Понякога обаче леко прекаляваше с подобни импровизации, както и с провлачването на някои от песните.

Финалът бе с емблематичното "Are you gonna go my way", което преля в "Love revolution" - в този момент Кравиц седна и зад барабаните.

Ако има недоволни от шоуто, то това със сигурност не са фенките на рок звездата, които са прекарали една чудесна вечер, която трудно ще забравят.