Въпреки че Робърт Патинсън натрупа повечето от славата си с роли на мекушав магьосник и вампир, актьорът е на път да влезе в кожата на един от най-големите мъжкари във филмовата индустрия - Брус Уейн, по-известен като Батман.

Робърт Патисън

Източник: GettyImages

Робърт Патисън

От Variety съобщиха, че Warner Bros. са избрали Патинсън за ролята, тъй като е бил по-убедителен за продуцентите от Никълъс Холт ("Х-Мен: Апокалипсис", "Равни", "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще", "Джак, убиецът на великани", "Х-Мен: Първа вълна"), който и бе другият основен кандидат.

Никълъс Холт

Източник: GettyImages

Никълъс Холт

Първоначално за ролята на Брус Уейн бе спряган отново Бен Афлек, но последният се отказа от възможността още в началото на годината.

Бен Афлек, Батман и защо няма да го видим в ролята

Защо Бен Афлек се отказа от ролята на Батман

От какво е продуктувано решението му

Филмът ще бъде режисиран от Мат Рийвс ("Зората на планетата на маймуните", "Войната за планетата на маймуните"), а заснемането на продукцията ще за почне в началото на следващата година.

The Batman, както за момента всички наричат новия филм (без да е сигурно дали това ще е официалното заглавие), ще излезе на 25 юни 2021 г., а 33-годишният Патинсън ще се превърне във вторият най-млад актьор - след Крисчън Бейл, който влиза в ролята на Батман.