Том Круз е начело на актьорския състав на нова филмова версия на легенда, интригувала култури по целия свят още от зората на цивилизацията: "Мумията".

Макар да е надеждно затворена в гробница дълбоко под суровата пустиня, древна принцеса (София Бутела от Кингсмен: Тайните служби и Стар Трек: Отвъд), чиято съдба й е несправедливо отнета, е събудена в наши дни. Това, обаче, събужда и зло, разраствало се хилядолетия наред!

От пясъците на Близкия изток през тайни лабиринти под днешен Лондон, "Мумията" е напрегнат филм, предизвикващ почуда и вълнение пред този нов свят на богове и чудовища.

Редом до Том Круз застават Анабел Уолус (Крал Артур, Анабел), Джейк Джонсън (Джурасик свят), Кортни Б. Ванс (телевизионният мини-сериал Народът срещу О. Джей Симпсън) и носителят на "Оскар" Ръсел Кроу (Гладиатор).

Творческият екип на епичната продукция е предвиждан от режисьора и продуцент Алекс Кърцман и продуцента Крис Морганм, допринесли за създаването на някои от най-успешните филмови поредици от последните години.

Кърцман е сценарист или продуцент в поредиците "Трансформърс", "Стар Трек" и "Мисията невъзможна", а Морган е в дъното на сюжета на сагата Бързи и яростни, която експлозивно се разраства след третия филм.

Шон Даниъл, продуцирал предишната трилогия "Мумията", е продуцент заедно с Кърцман и Морган.

Епичната продукция "Мумията" идва в кината на 9 юни в 3D, IMAX 3D и 4DX.