През лятото на 2019 г. стана ясно, че Marvel планират да увеличат киновселената си с още много сериали, освен филми, като един от тях е Ms. Marvel.

Ms. Marvel, Иман Велани и актрисата, която ще изиграе новия супергерой

Задава се пореден супергерой на хоризонта

Става все по-интересно

Цяла една година по-късно разбрахме, че Иман Велани ще влезе в главната роля - тази на Камала Кан. Специалното на Ms. Marvel, както е супергеройското ѝ алтерего, е, че е първият супергерой на Marvel, изповядващ ислям, който получи собствен комикс през 2014 г.

Вече можем да имаме доста по-ясна представа какво ни очаква, защото беше пуснат първи трейлър, който ни показва Велани в ролята на Кан. Камала е тинейджърка с пакистански корени, която се опитва да бъде в крак с връсниците си. Но в същото време не може да спре да идеализира Капитан Марвел (Бри Ларсън).

В един момент обаче от това да си мечтае да има суперсили Камала се сдобива с такива. Като например да изстрелва енергийни взривове от ръцете си и създава специални стъпала, които и позволяват да ходи във въздуха. И всичко това на фона на парчето на The Weeknd "Blinding Lights".

Първоначалният план на Marvel беше сериалът да бъде пуснат в Disney+ в края на миналата година, но заради усложненията покрай пандемията премиерата беше отложена.

Ms. Marvel ще бъде в Disney+ от 8 юни