Овални рамки на екрана, четири камери и мощен процесор. Това са някои от детайлите, които Xiaomi разкри за предстоящите си флагмани - Mi 10 и Mi 10 Pro.

Наскоро китайският производител обяви в Twitter, че новите модели ще бъдат представени в Китай след само два дни, а глобалният им дебют ще се случи на 23 февруари, само ден преди началото на MWC 2020 в Барселона.

От споделените няколко снимки до момента разбираме, че Xiaomi ще заложи на конфигурация от четири задни сензора, но засега не знаем точно какви ще са техните спецификации.

Както виждаме от поста в Twitter обаче, акцентът е именно върху тях и най-вероятно ще видим камера със страхотен зуум и/или впечатляваща оптична стабилизация. Но засега това са само предположения.

Преди повече от месец компанията потвърди, че новите модели ще разполагат със новите Snapdragon 865 процесори, които освен бързина предлагат и 5G съвместимост.

Xiaomi и патентът за смартфон със седем “скрити” камери

Телефонът на Xiaomi със седем “скрити” камери

Бройката продължава да расте

Другото, което знаем за Mi 10, е, че серията ще поддържа 66-ватово зареждане, но е възможно тази екстра да е запазена само за по-скъпия Mi 10 Pro, докато по-малкият ще печели от малко по-немощен адаптор.