AirPods на Apple се превърнаха в едни от най-популярните безжични слушалки на пазара и в символ на статус за малки и големи. Дали обаче са най-доброто, което можем да си купим в този клас, е вече друг въпрос.

Apple AirPods 2 са тук с нов калъф и по-дълъг живот на батерията

Apple AirPods 2 са тук с нов калъф и по-дълъг живот на батерията

Това не са истинските AirPods 2, които очаквахме

Основните оплаквания на потребителите са, че слушалките падат твърде лесно, което ги прави и лесни за губене. Не разполагат и с ефективна система за изолиране на външните звуци.

Наскоро Sony показа новите си WF-1000XM3 слушалки, които се спрягат за основен конкурент на AirPods и според Sony са най-добрите безжични слушалки на пазара.

Снимка 432822

Източник: Sony

Също като AirPods, WF-1000XM3 разполагат с батерия, която издържа на до шест часа музика, и с калъфче, което може да пълни батерията им три пъти. Само 10 минути в него осигурят до 90 минути музика в ушите.

Това, което моделът на Sony владее по-добре от този на Apple, e изолирането на външен шум.

Снимка 432824

Източник: Sony

Всяка от слушалките разполага със собствен микрофон, който хваща и пренася всички ненужни звуци към специален филтриращ шума чип.

В същото време обаче слушалките могат да бъдат настроени така, че да предават определено количество от звуците на околната среда в зависимост от това къде се намираме.

Снимка 432825

Източник: Sony

Ако сме сред хора например, слушалките могат да бъдат програмирани да предават външни звуци с идеята да участваме в разговор, без да се налага събеседниците ни да повишават тон.

Ако пък получим обаждане, чиповете на WF-1000XM3 ще изолират всички външни смущения, така че да можем да чуем сигнала максимално добре.

Снимка 432823

Източник: Sony

Очаква се слушалките да влязат в продажба по-късно този месец, като ще бъдат налични в черен и в сребърен вариант, а цената им ще е 230 долара - с 30 повече от тази на последните AirPods и кутийката им.