От появата си през 2012 г. насам мобилното приложение Tinder промени начините, по които младежите намират интимни партньори и правят запознанства с отсрещния пол.

В условията на пандемия обаче физическите срещи и близостта станаха още по-трудни и притеснителни за някои.

Вече не можем да поканим човека, който срещаме в Tinder, на кино или бар, както го правехме преди. Пътуването е несигурно, а физическата близост - по-трудна. Целувките са по-трудни с маски, а усмивките - по-недоловими.

Решението, което Tinder възнамерява да изпробва, е да предложи на потребителите си още един стадий на опознаване, преди да се прибегне към физическа среща.

Киану Рийвс и виртуалната среща, която предлага на търг

Как да си уредим среща с Киану Рийвс

Виртуално и с добра кауза

Наскоро платформата разкри в блога си, че ще тества видео чат, към който двама потребители могат да прибягнат, след като са се харесали.

Снимка 487334

Източник: Tinder

Идеята е, че така потребителите ще се чувстват по-самотни, докато стоят заключени у дома, и ще могат да направят проверка на потенциалния си партньор, преди да се впуснат във физическа среща.

От Tinder разкриват, че 50% от потребителите в САЩ са участвали в интимни видео срещи през последния месец, а 40% от младежите на възраст под 20 години предпочитат да избират партньорите си през екрана на телефона.

Снимка 487335

Източник: Tinder

Новата услуга ще се тества във Франция, Италия, Испания и няколко държави извън Европа, преди от Tinder да я направят достъпна за повече пазари.