Xperia остава любима линия смартфони за феновете на Android, които търсят малко по-нестандартни конфигурации и дизайн, но и добра производителност на прилична цена.

Sony Xperia 1 II и всичко, което знаем за новия флагман

Sony Xperia 1 II - един страхотно балансиран смартфон

Интересен баланс между старо и ново

Новият Sony Xperia 5 II, който компанията представи наскоро, се движи напълно в този тон, като предлага екстрите, които бихме очаквали водещите модели на пазара да имат през 2020 г.

Започваме с това, че 6.1-инчовият OLED ще радва потребителите с гладкост и плавни картини, благодарение на честотата на опресняване от 120Hz - екстра, която доста от водещите производители внедриха във флагманите си тази година.

Снимка 496668

Източник: Sony

Освен това той поддържа HDR и Creator Mode, с които цветовете са максимално ярки и реалистични.

На гърба на апарата има общо три сензора - главен, телескопичен и широкоъгълен такъв, като и трите са с по 12 мегапиксела. С тях можем да снимаме кадри в забавен каданс с 4К качество при 120FPS, което определено звучи обещаващо. 

Лещите са със защитно покритие от ZEISS, като можем да се възползваме и от софтуера за автоматичен фокус и следене на очите, с който Sony има богат опит, благодарение на водещите си модели дигитални камери.

Снимка 496669

Източник: Sony

Откъм хардуер Xperia 5 II определено не разочарова, защото телефонът е оборудван със способния Snapdragon 865, който освен висока производителност осигурява и 5G възможности.

Към него имаме напълно достатъчни 8GB RAM и опции за място за съхранение на данни от 128GB и 256GB, като, разбира се, има и MicroSD слот.

Въпреки малкия му размер, в телефона има батерия с капацитет от 4000mAh, а от Sony са добавили и 18-ватово зарядно в комплекта, с което можем да напълним батерията до половина в рамките на само 30 минути.

Снимка 496670

Източник: Sony

Мнозина ще оценят и присъствието на 3.5-милиметров жак за слушалки, който вече виждаме все по-рядко при водещите модели.

Друга готина екстра е, че телефонът е пригоден за бързо и лесно свързване с контролерите за Playstation 4 в лицето на DualShock 4, a скоро компанията ще пусне и специални аксесоари за геймърите.

Снимка 496672

Източник: Sony

Като добавим към тях пропорциите от 21:9 и висококачествените аудио говорители, Xperia 5 II се очертава като доста приятен телефон за ежедневна работа, но и за игри и видео съдържание.

Телефонът ще се появи в Европа преди края на годината, а цената му ще е от порядъка на 900 евро за базова конфигурация.