Въпреки че всички очаквахме, че Galaxy Z Flip ще се появи официално за първи път утре вечер, 11 февруари, по време на Galaxy Unpacked събитията на Samsung, корейската компания успя да ни изненада и показа телефона малко по-рано.

Вторият сгъваем модел на компанията се появи в кратка реклама по време на Оскарите, но главният редактор на The Verge Нилей Пател успя да заснеме и да сподели кадрите в Twitter.

Видеото изглежда страхотно, като основните акценти тук са няколко, а най-спорния от тях оставаме за накрая.

На първо място ни прави впечатление, че Samsung поставя силен акцент върху способността на Z Flip да стои в полуизправен вариант. Това може би е препратка към факта, че телефонът може да служи като огледалце за дамите, които се очаква да са най-заинтригувани от овалните му форми и компактен дизайн.

От видеото става ясно, че и вторият 1.06-инчов дисплей може да бъде ползван за приемане и отхвърляне на обаждания, но подозираме, че ще има други свойства.

Най-любопитният елемент от рекламата се появява към шестата секунда в долния десен ъгъл и е под формата на дребен текст, от който става ясно, че в средата на екрана има гънка, която обаче част от "характеристиките" на самия екран.

Samsung Galaxy Z Flip и какво разкрива първото видео за сгъваемия смартфон

Първо видео на Samsung Galaxy Z Flip

Малък и елегантен

От кадрите не разбираме колко видима е тя, нито дали се усеща при докосване.

При всички положения, отговора на тези въпроси ще получим още утре, когато Samsung ще разкрие още повече детайли около Galaxy Z Flip.