След няколко месеца закъснение, отменени поръчки и доста проблеми около Samsung Galaxy Fold, корейската компания съобщи вчера, че първият й сгъваем смартфон е готов и ще се появи без никакви дефекти през септември.

Samsung започва да връща пари на купувачите на Galaxy Fold

Samsung започва да връща пари на купувачите на Galaxy Fold

Не се знае дали сгъваемият смартфон изобщо ще се появи на пазара

Fold трябваше да излезе на пазара още през април, но веднага, след като разпрати първите си бройки, Samsung бе залят от оплаквания относно надеждността на джаджата.

Сега обаче изглежда, че всички дефекти са били отстранени и Fold отново ще се появи в магазините успоредно със сгъваемия Mate X на Huawei, който също бе забавен, заради непредвидени проблеми.

Снимка 418819

Източник: Twitter / MKBHT

От Samsung казват, че защитният слой, който се отлепяше само след няколко дни употреба, вече е интегриран като неразделна част от екрана на Fold.

Добавените са специални "капачки" към горната и долната част на сгъвката на екрана, които би трябвало тотално да предотвратят влизането на прах и частици в механизма.

Компанията е добавила е специални метални планки под екрана на телефона, така че да направи дисплея по-здрав и масивен.

Инженерите на Samsung също така са успели да намалят процепа между двете части на телефона в сгънат формат, което означава, че там няма да влизат толкова частици.

Дали тези подобрения ще направят Fold по-надежден - засега няма как да знаем.

Samsung Galaxy Fold 2 ще е различен от първия модел и ще се появи през 2020 г.

Samsung Galaxy Fold 2 ще е различен от първия модел и ще се появи през 2020 г.

Какво да очакваме от следващия сгъваем смартфон на Samsung