Тази седмица Марк Зукърбърг съобщи, че работи по сливането на чат услугите на трите основни продукта на Facebook, а именно Messenger, Instagram и WhatsApp. 

Целта е да се позволи на потребителите на всяка от платформите да комуникират помежду си, независимо кое от трите приложения ползват. 

Това означава, че ще можем да изпращаме съобщения от Messenger на приятелите си, които са се отрекли от Facebook и ползват само WhatsApp или Instagram. Важно е да отбележим, че всяко от трите приложения ще продължи да съществува като самостоятелна програма.

Решението за тази промяна е част от опитите на Facebook да възстанови реномето си и доверието на огромната си база потребители.

Защо да не си качваме снимка отпреди 10 години във Facebook

Защо да не си качваме снимка отпреди 10 години във Facebook

Удобен метод за обучение на изкуствен интелект

Идеята е, че съобщенията ще бъдат напълно криптирани и по този начин защитени. Към момента подобна функция е налична само в WhatsApp. 

Криптирането преобразува съобщенията в неразпознаваем код, който става разбираем само за получателя на съобщението.

От Engadget се "шегуват", че услугата най-вероятно ще влезе в сила още през настоящата година, тъй като основателите на Instagram и WhatsApp отдавна напуснаха "кораба" на Зукърбърг и не са наоколо, за да му се противопоставят.

Основателите на Instagram напускат Facebook

Защо основателите на Instagram напускат компанията

Какво се случва с Facebook и Зукърбърг