Вече сме във втората половина на годината, което означава, че през идните месеци ще виждаме и чуваме доста по отношение на смартфоните и джаджите, които големите производители са ни подготвили за тази есен.

Ще видим ли тези две технологии на Samsung в Galaxy Note 10

Ще видим ли тези две технологии на Samsung в Galaxy Note 10

Следващият Note може да се окаже доста атрактивен

През последните седмици научихме доста за предстоящите iPhone 11 и Samsung Galaxy Note 10, a през изминалия уикенд в мрежата се появиха снимки и данни за следващите флагмани на Google.

Изображенията на Pixel 4 идват от iGeeksBlog и са базирани на изтекла информация и изображения, публикувани от Google по-рано през месеца.

Снимка 435101

Източник: iGeeksBlog

Това, което най-много ни изненадва на пръв поглед, е дизайнът и на предната, и на задната част на моделите.

На гърба на Pixel 4 виждаме квадратен модул, подобен на този, който се очаква да видим на следващия iPhone.

Apple, iPhone 11 Max и как ще изглежда следващият флагман на компанията

Ето как ще изглежда iPhone 11 Max

Камерният модул не е толкова ужасен, но определено не е секси

За разлика от iPhone обаче, Pixel 4 ще разполага само с два камерни сензора, а не с три, но пък най-вероятно ще печели от специален сензор за снимки при слаба светлина.

Вижда се също, че лицето на Pixel 4 ще бъде затормозено от необичайно дебел модул, съдържащ слушалката, селфи камерата и няколко сензора.

Снимка 435099

Източник: iGeeksBlog

Сред тях най-вероятно ще има невиждан до момента в Pixel смартфон сензор на име Project Soli. Той ще може да разпознава движенията на ръцете ни.

Интересно е, че никъде в снимките или в информацията около Pixel 4 не виждаме нищо по отношение на сензора за пръстов отпечатък. Това ни навежда на мисълта, че Google може да внедри технология, подобна на Face ID при iPhone. За момента обаче няма как да знаем дали това ще се случи със сигурност.

При всички положения, в близко бъдеще ще научим още за следващите модели на Google, като официалното им представяне се очаква да е през октомври.