През идната седмица Apple трябва да пусне новата актуализация iOS 16.2, която ще донесе нови уиджети, опции за Always-On-Display при iPhone 14 Pro, нови настройки в AirDrop, но и една значима промяна в Apple Music. 

Джоуи Хелмс, iPhone 14 Pro и на какво е способна камерата в новия смартфон

Как да заснемем професионални видеа с iPhone 14 Pro

Ще ни е нужен и талант

С новия ъпдейт музикалното приложение на Apple ще се сдобие с нова караоке функция, която ще се казва Apple Music Sing и ще е достъпна за всеки, който плаща месечен абонамент за платформата. 

Apple Music Sing ще разчита в голяма степен на настоящата функция, чрез която можем да следим текста на дадена песен, докато я слушаме. 

Снимка 598768

Източник: Apple

Интересното тук обаче, че ще имаме и нов слайдер с микрофон, с който ще можем да намалим или тотално да спрем вокалите в песните, така че да се чува само нашият глас върху инструментала. 

Така ще можем да свържем iPhone с караоке тонколона, да пуснем музика от Apple Music и да ползваме телефона като екран за текста. 

Снимка 598769

Източник: iStock

Опцията за спиране на вокалите няма да е налична за всяка песен в Apple Music, но в платформата ще се появи плейлист от изцяло съвместими с новата услуга парчета. 

Apple, ЕС и кога ще видим iPhone с USB-C

Apple сведе глава пред ЕС

Защо компанията не е доволна

Apple Music Sing ще е достъпна за всички модели iPhone след iPhone 11, всички таблети след трето поколение iPad Pro, четвърто поколение iPad Air, девето поколение iPad, iPad mini и последния модел Apple TV 4K.