Тази седмица гигантът Intel показа първия си лаптоп с два екрана и накара мнозина да спекулират, че това е бъдещето на лаптопите.

Лаптопът се казва Honeycomb Glacier и за момента е само прототип, но намеренията на Intel са да превърнат дизайна в стандарт за индустрията през следващите две години.

Снимка 426223

Източник: Intel

Според някои коментатори в мрежата, идеята за прототипа на Intel e базирана на сензитивната тъч лента, която Apple внедри в MacBook Pro лаптопите си и която се превърна в доста атрактивна екстра за много потребители.

Снимка 407186

Източник: iStock

Истината обаче е, че вторият екран на Intel е предназначен да изпълнява доста повече неща от лентата на Apple.

Очевидната разлика е, че помощният дисплей на Honecomb Glacier е доста по-голям от тъч лентата на MacBook Pro и дори може да се движи.

Снимка 426224

Източник: Intel

Посредством панта, свързваща втория екран с корпуса на лаптопа, лаптопът става доста гъвкав и може да стои полу изправен.

Вторият екран може да побере допълнителни прозорци на различни приложения, включително игри и чат услуги, и по този начин елиминира нуждата от добавяне на втори монитор.

Снимка 426227

Източник: Intel

За момента няма данни за цената на Honeycomb Glacier, но знаем, че лаптопът най-вероятно ще се появи на пазара в края на следващата година или в началото на 2021 г.