Huawei Watch GT спечели симпатиите на много потребители със семпъл интерфейс, дълъг живот на батерията и голям списък от спортно ориентирани функции.

Тазгодишният Watch GT 2 е логично продължение на серията, което въплъщава всички най-приятни характеристики на първия модел, като добавя и още няколко нови детайла.

Watch GT 2 идва в два размера - по-големият е с 46-милиметров панел, докато по-малкият и по-тънкият модел е с размер от 42 милиметра. И двата часовника разполагат с ярки AMOLED екрани, но се различават в дизайна си.

Снимка 448954

Източник: Huawei

Докато при 46-милиметровия вариант виждаме дебел циферблат около дисплея, малкият Watch GT 2 изглежда доста по-елегантен с леко огънатия си екран, който деликатно се скрива в страничните рамки.

Единственият минус тук е, че лицата на екраните не могат да бъдат мащабно променяни и разкрасявани, както при Apple Watch например, но това най-вероятно се дължи на факта, че Watch GT 2 е смарт часовник със силно изразена спортна приложимост.

Снимка 448955

Източник: Huawei

Тези часовници могат да разпознават до 190 движения и да отчитат активността ни при общо 15 вида спорт, разполагат с вграден сензор за пулс, сензори за следене на съня и GPS антена.

Това ги прави изключително добри джаджи за хората, които обичат да спортуват често, да катерят планини и т.н., но има какво да предложат и на хората, които залагат повече на работа и бизнес.

Снимка 448953

Източник: Huawei

Големият Watch GT 2 разполага с микрофон и високоговорител, които осигуряват възможност за провеждане на разговори директно от часовника, като сигналът между телефона и часовника ни е стабилен на разстояние до 150 метра.

Една от най-атрактивните страни на Watch GT 2 обаче е батерията, която при малкия модел издържа до една седмица нормална работа, а при по-големия седмиците стават две. Липсва опция за безжично зареждане, но пък батерията се пълни само след около час зареждане с кабел.

Големият Watch GT 2 вече е наличен в търговската мрежа у нас на цена от 479 лева, а по-малкият модел ще се появи към средата на ноември.