Преди време Google спомена, че работи върху идеята да обогати Maps приложението с AR екстри, които да направят навигирането още по-лесно.

Тази седмица Wall Street Journal разкри, че няколко журналисти са имали честта да тестват AR функциите на Maps, които все още са в доста начален стадий на развитие. Отзивите са доста позитивни и разкриват способностите на новата система. 

При натискане на нов "Start AR" бутон, Maps ни подканва да раздвижим телефона си, за да установи точно къде се намираме и накъде гледаме. 

Приложението след това изкарва на екрана на телефона ни изображения от Street View според това къде се намираме и наслагва върху тях индикации накъде да се движим.

Иначе казано, Maps AR ни напътства в реално време и с реални изображения на заобикалящата среда как да стигнем там, накъдето сме тръгнали.

Ако сме в чужда страна и не можем да разшифроваме табелите, Maps AR може да преведе надписите и да ни посочи със стрелки правилната посока. 

Доколкото разбираме от WSJ, Google Maps AR e все още в доста начален стадий на разработка и не се знае кога ще се появи в официална версия.

Google вече превежда за всички Android телефони

Google вече превежда за всички Android телефони

Над 40 езика в джоба ни