Скандалът, който избухна преди време между Apple и основният й партньор за мобилни клетъчни чипове Qualcomm, вече е отдавна забравен, след като двете компании постигнаха споразумение на стойност няколко милиарда долара.

В края на миналата година производителят на iPhone дори закупи звеното на Intel, ангажирано с производството на подобни чипове, след като години наред разчиташе на тях за направата на телефоните си.

Това развитие обаче изглежда е довело и до решението производството на модемите занапред да се случва изцяло под контрола на инженерите на Apple, сподели за Bloomberg Джони Сруджи, вицепрезидент на хардуерното звено на компанията.

Снимка 500484

Източник: Apple

По думите му собствените чипове на Apple ще заменят тези на Qualcomm в бъдещите генерации iPhone, но не уточнява дали това ще се случи още от догодина.

Това ще позволи на компанията да си осигури консистентни и дългосрочни иновации, както и комфорт около производството и доставянето на важни за устройствата й компоненти.

Huawei, Qualcomm и новият лиценз за търговия между двете компании

САЩ позволи на Qualcomm да търгува с Huawei

Какво означава това за Huawei

Припомняме, че тази есен Apple показа първите си компютри със собствени чипове, с което ясно заяви, че ще се стреми към пълна независимост в производството си занапред.