Въпреки че минаха повече от три години, откакто iPhone SE излезе на пазара, смартфонът все още е незаменим за много фенове на Apple, които предпочитат малки, издръжливи и практични устройства.

Apple, iPhone 11 и колко издръжлив е стъкленият материал в смартфона

Колко лесно е да счупиш iPhone 11

“Най-здравото стъкло, използвано в смартфон някога”

Слуховете за SE 2 периодично обхващат технологичните среди и вълнуват привържениците на iOS, които не са склонни да се поддават на високите цени на смартфоните, наложени от Apple през последните години.

Преди около месец от Nikkei Asian Report съобщиха, че Apple активно работи по iPhone SE 2, а вчера всеизвестният технологичен анализатор Минг Чи-Куо потвърди, че компанията на Тим Кук действително подготвя подобен продукт.

По негови данни Apple ще заложи на дизайн, подобен на този на iPhone 8. Това е по-скоро разочарование за истинските фенове на първия iPhone SE, който на външен вид бе идентичен с iPhone 5.

Тази информация е в крак с разкритията на Nikkei отпреди месец, според които iPhone SE 2 би трябвало да разполага с 4.7-инчов LCD дисплей - същият, като този при iPhone 8.

Според Чи-Куо iPhone SE 2 ще е оборудван с най-новия чип на Apple А13 Bionic, ще разполага с 3GB RAM и ще бъде обявен още в началото на 2020 г., а цената му ще е под 500 долара.

Apple, Apple Watch и как часовникът спасява човешки животи

Как смарт часовник спасява човешки животи

Истинските истории на спасени от смърт хора