Случващото се през 2020 г. превърна екрана в основен прозорец към света за милиони от нас. През него се забавлявахме, учехме и комуникирахме повече, отколкото когато и да е било преди.

WhistleOut, Dreams и колко години ще прекараме пред екрана на смартфона

Колко години ще прекараме пред екрана на смартфона

Почти колкото и на работа

Затова и е интересно да погледнем към статистиките на Apple и Google за приложенията, които най-често ползвахме през последната година. Те са и индикатор за предпочитанията и вкусовете ни в условията на пандемия.

За приложение на годината в Play Store потребителите избраха Disney+, който е назован и като ТВ приложение на годината от потребителите на Apple TV.

Изборът на редакторите в Play Store обаче издигна Loòna като топ избор за 2020 г. - приложение, което помага да разпуснем по-ефективно и да заспим по-лесно.

Снимка 507838

Източник: Play Store

Изненадващо или не, подобен тип приложение спечели първото място и в екосистемата на iOS.

То се казва Wakeout! и предлага най-различни леки упражнения за тонизиране и релаксиране.

Що се отнася до iPad, най-популярното приложение за таблета през настоящата година е било Zoom - платформата, която за много от нас се превърна в основно средство за комуникация с колеги и близки.

Снимка 507836

Източник: Apple

Zoom e и сред петте най-важни приложения, използвани от потребителите на Play Store.

В категорията на игрите заглавието Genshin Impact изглежда безспорният победител и в App Store, и в Play Store, ако се позоваваме на избора на редакторите.

Снимка 507837

Източник: Apple

Ако попитаме потребителите на Play Store обаче, водещата мобилна игра за 2020 г. е SpongeBob: Krusty Cook-Off.