Нежният пол преминава през четири етапа на сексуалната възбуда. По време на интимност тялото на жените неминуемо изрежда последователно тези физиологични фази, които са определени като - възбуда, "плато", оргазъм и отпускане.

При първия етап кръвоносните съдове на гениталите се разширяват и така се увеличава притока на кръв във вагиналните стени. Този процес предизвиква овлажняването и постепенното уголемяване на половите органи като се повишава кръвното налягане.

При фазата "плато" гърдите наедряват с една четвърт. Мускулите при входа на влагалището образуват оргазмена маншета като "захващат" пениса и така носят удоволствие и на мъжа, и на жената.

При настъпването на оргазма следва интензивно освобождаване на напрежението от предишните два етапа. Мускулите на влагалището се свиват ритмично на 0,8 секунди. Това се обяснява с биологичния рефлекс на организма за зачеване и спомага за придвижването на спермата към матката. Постигането на оргазъм обаче не е задължителен етап за всяка жена и много зависи от предхождащите го сексуални фази.

При последния етап на отпускането постепенно пулсът и дишането се нормализират. Кръвопотокът се успокоява и тялото на жената се връща в нормалното си състояние.

"Всеки ден"