Всеки си мисли, че познава женското тяло, независимо от какъв пол е. Оказва се, че винаги има още какво да научим. Така че и за момичетата, и за момчета това е едно полезно четиво.

1. Върху клитора има 8000 нервни окончания, служещи единствено и само, за доставяне на удоволствие. Може би затова клиторният оргазъм е доста по-често срещан, отколкото вагиналният. В това отношение мъжете са доста ощетени – нервните окончания върху половият им член са едва 4000.

2. Средният размер на вагината е между 8 и 10 сантиметра. Но! Тя има уникалното свойство да се разширява до 200%.

3. Внимание, това ще ви стресне! Напълно възможно е вагината да изпадне (буквално), т.е. да се обърне отвътре навън като чорап. Това състояние се нарича вагинален пролапс и по-често се случва на жените след 50 години. Разбира се, не е фатално, нито толкова страшно, защото е абсолютно поправимо чрез реконстуктивна хирургия.

4. Знаете ли, че вагината ужасно много прилича на акулата по едно нещо? Не, не е онова, което си мислите, спокойно! И във вагината, и в акулата има едно определено вещество, наречено сквален. Извличано от акулите, то се използва в диетите и като превантивно средство против рак.

5. Самата дума вагина на латински означава "калъф за меч". Да, знаехме си, че трябва да има по-основателна причина да не я харесваме особено!

6. Вагинален оргазъм получават едва 30% от жените. Повечето достигат до „върха“, благодарение на онези нервни окончания на клитора, за които ви споменахме по-горе, било чрез стимулиране с пръсти или при правилната поза.

7. Момичета, сега изострете сетивата си! Забравете за дамския душ! Според специалистите, той изобщо не е препоръчителен, защото вагината ни има уникалното свойство да се самопочиства чрез секреция, която изхвърля бактериите. Ежедневното миене с интимен сапун обаче е задължително!